آشنایی با روش پخت مربای گل رز خوش عطر
مربای گل سرخ یکی از معطرترین و خوشمزه ترین انواع مرباهاست که در دنیا نظیر آن پیدا نمی شود.مربای گل سرخ یا مربای گل محمدی با استفاده از برگ گل تازه یا خشک گل محمدی تهیه میشود.

  مواد لازم برای مربای گل

گل (محمدی، رز) : 100 گرم
شکر :200 گرم
آب لیمو :1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای گل سرخ
گلبرگ ها را از گل جدا کنید و خوب بشویید. بعد در آبکش یا هر جای دیگری پهن کنید تا خشک شود.

پس از خشک شدن کامل ، مقداری از آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزد و کمی شکر رویش بپاشید این لایه را تکرار کنید تا شیشه پر شود.

بعد در شیشه را محکم ببندید و برای یک هفته در پشت پنجره مقابل نور خورشید قرار بدهید.

در طول این هفته مربا در اثر نور خورشید خود به خود رسیده و جا می افتد.

بعد از اینکه از درست شدن مربا مطمئن شدید مقدار آبلیموی گفته شده برای این حجم از گلبرگ ها داخل شیشه بریزید و شیشه را بشویید و در جای خنک نگهداری کنید.


چگونه یک مربا آلبالو بدون شکرک و کپک درست کنیم؟

مربای آلبالو یکی از محبوب ترین انواع مرباهاست که در وعده صبحانه بسیار مصرف میشود و حتی و در برخی شهرها با برخی غذاها خورده می شود. برای درست کردن مربای آلبالوی خوش رنگ و خوشمزه فقط کافیست دستور تهیه زیر رو دنبال کنید.

مواد لازم برای درست کردن مربای آلبالو
آلبالوی نوبری : 1 کیلو
شکر: 1 کیلو
وانیل شکری : 1 قاشق چایخوری

جدا کردن هسته آلبالو
حتما دو عدد کاسه کنار دست خود داشته باشید. در مرحله بعدی، یک کاسه کوچک برای ریختن هسته‌های آلبالو، و یک کاسه بزرگتر برای ریختن خود آلبالوها کنار دست خود قرار بدهید. در مرحله بعدی، ساقه آلبالوها را از آن‌ها جدا کنید.

بعد از اینکه ساقه آلبالوها را از آن‌ها جدا کردید، وقت آن می‌رسد که هسته آلبالوها را نیز جدا کنید. دانه دانه آلبالوها را داخل دستگاه هسته‌گیر قرار بدهید و هسته‌ها را جدا کنید. مطمئن بشوید که بعد از جدا کردن هسته آلبالوها، حدقال ۴ فنجان آلبالو بدون هسته برای درست کردن مربا در اختیار دارید.

طرز تهیه مربای آلبالو
برای درست کردن مربای آلبالو باید ابتدا آلبالوها را تمیز کنید ، برگ و دم آن را بگیرید و بشویید و بعد هسته وسط آن را با دستگاه هسته گیر و یا با دست به طوری که آلبالو ها له نشوند در بیارید .

سپس آلبالو ها را در یک ظرف لعابی بریزید و در لابه لای آن شکر را اضافه کنید و بگذارید در یخچال به مدت 7 تا 8 ساعت بماندتا شکر به خورد آلبالو ها برود.

بعد از سپری شدن زمان گفته شده آلبالو ها را از یخچال خارج کنید و روی حرارت ملایم قرار دهیدتا به جوش بیایند.

در هنگام جوشیدن آلبالو ها کف هایی روی آنها مینشیند که باید با قاشق آنها را خارج کنید تا مربای شما شفاف و براق شود.

همچنین مراقب باشید تا در اثر جوشیدن شهد مربا سرازیز نشود و کاملا غلیظ شود.

در مرحله آخر پخت مربا، وانیل را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.اگر وانیل را زودتر اضافه کنید ممکن است بخاطر حرارت بالای مربا مزه تلخی بگیرد.

اگر هم بخواهید از شهد مربا شربت آلبالو تهیه کنید باید مقدار شکر استفاده شده را دو برابر کنید.

موقعی که آلبالو ها پخت آن را از شهدش جدا کنید و اجازه دهید تا شهدش بجوشد و غلظت کافی را بدست بیاورد.

 


مارمالاد سیب

 

مواد لازم:
سیب3 عدد آبیک لیوان گلاب1 قاشق غذاخوری نبات زعفرانی50 گرم هل3 عد آب جوشنصف استکان
طرز تهیه و دستور پخت:
مرحله اول تهیه مربا سیب:
ابتدا سیب ها را شسته پوست آنها را گرفته و بصورت نگینی خرد کرده در حین خرد کردن هسته های سیب را جدا کرده و دور میریزیم و در ظرف مناسبی ریخته و کنار میگذاریم. در ظرف مناسبی آب را ریخته و روی حرارت میگذاریم تا بجوشد سپس نبات زعفرانی (بجای نبات از شکر میتوانید استفاده کنید و زعفران را جدا دم کنید) را اضافه کرده و هم میزنیم تا در آب حل شود.

مرحله دوم تهیه مربا سیب:
سپس وقتی شهد ما آماده شد سیب های خرد شده را اضافه میکنیم تا بجوشد.

دانه های هل را 12 ساعت قبل در آب جوش میریزیم و در ظرف را گذاشته تا عصاره هل دربیاید سپس عصاره را به شهد اضافه کرده و هم میزنیم.

مرحله سوم تهیه مربا سیب:
بعد از 45 دقیقه با حرارت ملایم جوشیدن شهد مربا قوام آمده ( یک قاشق غذاخوری از شهد را در ظرفی ریخته کمی که سرد شد اگه اندکی سفت شد یعنی مربا جا افتاده ) گلاب را اضافه میکنیم و هم میزنیم 5 دقیقه بجوشد کافی است سپس از روی حرارت برمی داریم تا سرد شود سپس دانه های هل را درآورده و مربا را با قاشق تمیز و خشک در شیشه تمیز و خشک میریزیم و در یخچال میگذاریم.

چند نکته: استفاده از زعفران اختیاری است رنگ مربا را خوشرنگ میکند بهتر است استفاده کنیم.

بجای عصاره هل میتوانید از یک قاشق چای خوری پودر هل استفاده کنید.

نصف قاشق مربا خوری از آبلیمو تازه میتوانید در مرحله سوم همراه گلاب اضافه کنید.

 

منبع: zodpaaz