امروز قصد داریم دو مدل پلوی خوشمزه و همه پسند را آموزش بدهیم البته ابتدا مقداری در مورد خود پلو توضیح می دهیم که اصلا پلو به چی میگن ،  تاریخچه اون چیه و ... .

پلو:

پُلو در آشپزی ایرانی، آشپزی آذربایجان  ترکیه  ازبکستان و بسیاری از کشورهای خاورمیانه به برنجی گفته می‌شود که با مواد دیگری مانند انواع گوشت، سبزیجات، حبوبات و خشکبار و حتی انواع ادویجات، پخت می‌شود که تهیه آن به هر دو صورت کته و آب‌کش ممکن است. در برخی خوراک‌ها نیز ممکن است پس از پخت کامل چلو (برنج ساده) آن را با مواد دیگر مخلوط و پلو را تهیه می‌کنند. همچنین خوراک‌هایی مانند آش و هریسه و جود دارند که با وجود برنج در آنها، با عنوان پلو یا چلو شناخته نمی‌شوند. در تعریف پلو در دهخدا آمده‌است: طعامی است که از برنج کنند و در آن گوشت و کشمش و خرما و مانند آن با ادویه کنند و آن را اقسام است.

کلم پلو با طعمی دوست داشتنی چگونه درست می شود ؟

کلم پلو شیرازی همان گونه که از نامش هم مشخص است یکی از غذاهای با اصالت و سنتی شهر شیراز است که معمولا با روش های متنوعی پخت و تهیه می شود. اما یکی از معمول ترین و معروف ترین روش های آن کلم پلو با گوشت قلقلی می باشد. سبزی های مخصوص و معطری که در تهیه و پخت این غذا استفاده می شود عطر و طعم بی نظیری را در آن به وجود می آورد. به ویژه در زمانی که پلو در حال دم کشیدن است. فقط کافی است یک بار کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی را در منزل خود درست کنید. به شما قول می دهم عاشق آن می شوید و برای همیشه دور کلم پلوهای دیگر را خط می کشید

 

 

    کلم پلو

    مواد لازم برای تهیه کلم پلو برای 4 نفر

    • برنج:3 پیمانه
    • گوشت چرخ کرده :400 گرم
    • کلم خرد شده:یک عدد کوچک
    • پیاز خرد شده:یک عدد متوسط
    • نمک و ادویه:به میزان لازم
    • روغن :برای سرخ کردن
    • رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری

    طرز تهیه کلم پلو

    در ابتدای کار کلم را که در مواد اولیه ذکر شده بود و پایه اصلی این غذا می باشد خرد کرده و آن را در ظرفی که در آن مقدار کمی آب ریخته اید بخارپز کنید.

    در ظرفی دیگر پیاز را سرخ می کنیم و بعد از آن گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و خوب سرخ می کنیم.

    نمک و ادویه و بعد از آن رب را به مواد اضافه می کنیم. مواد به دست آمده را با کلم مخلوط کرده تا سس غذا آماده شود.

    برنج را آبکش کرده و مواد سس را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم تا خوب دم بکشد.

    در مرحله آخر که چیزی حدود 20 دقیقه از دم کشیدن پلوتان گذشته است می توانید شعله گاز را خاموش کنید. کلو پلو شیرازی اصل با گوشت قلقلی شما آماده است. می توانید آن را در یک دیس شیک و زیبا سرو کرده و همراه با دوغ خوشمزه نوش جان کنید.

     


    آموزش طبخ “مرصع پلو” :

    مواد مورد نیاز جهت درست کردن مرصع پلو

    • مرغ کامل :  1 عدد
    • پیاز :  2 عدد متوسط
    • زعفران :   1/3 ق چ
    • مغز گرد :  1/2 لیوان
    • خلال پسته :  1/2 لیوان 
    • خلال بادام:   1/2 لیوان
    •  خلال پوست پرتقال یا نارنج :   1/3 لیوان
    •  کشمش :  1 لیوان 
    • زرشک :  1 لیوان
    • زردچوبه :  1/2 ق چ
    • نمک :  به میزان لازم
    • شکر  در صورت نیاز:به میزان لازم

     

    روش درست کردن مرصع پلو

    طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه و جا افتاده :

     

    ابتدا  برنج را بشویید و با کمی نمک و آب چند ساعت خیس کنید.

     

    سپس موادی نظیر (مرغ ،خلال پرتقال ، زرشک و کشمش ) را که برای تزیین  برنج استفاده میشوند آماده کنید.

     

    برای این کار هم باید زرشک و کشمش را از 2 ساعت قبل در آب سرد به صورت جداگانه خیس کنید تا اگر احیانا گل و یا سنگ ریزه ای داشت ته نشین شود.سپس مرغ را به چهار قسمت تقسیم کنید و به همراه مقداری نمک ،زردچوبه و 1 عدد پیاز و مقداری آب بپزید تا گوشت مرغ کاملا پخته شود .

     

    مرغ پخته شده را از استخوان جدا کنید و به قطعات کوچکتر برش دهید.

     

     همچنین اگر خلال پرتقال یا نارنج شیرین شده تهیه کردید که نیازی نیست برای شیرین شدنش کاری بکنید ولی در غیر این صورت باید خلال ها را چند بار در آب خیس کنید و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد در آب جوش یکی دو قول جوش بزنید و  آب آن را خالی کنید.این کار را 3 دفعه انجام دهید تا تلخی خلال های پرتقال کاملا از بین برود.بعد از شیرین شدن خلال ها آن ها را در مقداری روغن داغ بر روی حرارت ملایم به اندازه یکی دو چرخ تفت دهید .

     

    و در پایان به اندازه یک قاشق سوپ خوری شکر روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید و وقتی خلال ها یکدست شد آنرا از روی حرارت بردارید تا در اثر حرارت شکر ذوب شود.

     

    زرشک و کشمش را هم بعد از اینکه خوب خیس خوردند از آب بیرون میاوریم. و نصف پیاز را با روغن تفت میدهیم و وقتی رنگ پیاز ها طلایی شد زرشک ها را داخل آن میریزیم و یک تفت کوچک میدهیم تا زرشک ها نسوزند.اگر هم زرشک ها ترش مزه بودند میتوانید یک دو قاشق سوپخوری شکر به آن اضافه کنید و مزه آن را شیرین کنید.

     

     همچنین نصف دیگر پیاز ها را هم با مقداری روغن تفت میدهیم و بعد از اینکه رنگ پیاز طلایی شد کشمش رادر آن کمی تفت میدهیم و آماده میکنیم.

     

     بعد از آماده سازی مواد تزیین پلو ، برنج را که از قبل خیس خورده شده آبکش میکنیم و دم میدهیم .

     

     مرغ پخته و آماده شده را با زرشک و کشمش مخلوط کنید و در هنگام سرو برنج با نصف چلو مخلوط کنید و مقداری از برنج را هم با زعفران دم کرده مخلوط کنید و به همراه خلال ها روی برنج بریزید . در آخر هم میتوانید مقداری روغن داغ کنید و روی برنج بکشید.